Fındıksı lezzete sahip ve içindeki üzüm konsantresi nedeniyle uzun süre bayatlamayan, nemli bir ekmektir. Üzüm konsantresi nedeniyle kuvvetli bir anti oksidan etkisi de mevcuttur.
Tezgahta kalan son ürün!
Ne zaman çıkar: 0000-00-00
dinkel, maden devrinden kalma bir tahıldır. 5000 yıl önce Asya'da kendiliğinden yetişen, buğdayın atası, ilk ve vahşi şeklidir. İklim şartlarının değişmesinden sonra, Orta Avrupa'da yetişmeye başlamıştır. Orta Çağ'da İsviçre, İtalya ve Frankonya'da ekilen dinkel, lider tahıldı. Doğal yetişen bir tahıl olduğu ve organik gübreleme yapıldığı için diğer tahıllara karşı daha az verim alınıyordu; bol ürün elde edilemiyordu. Bu yüzden 20.yüzyılda unutuldu. 1960'lı yıllardan sorna yapılan araştırmalarda dinkelin buğdaya göre vitamin ve mineral açısından daha zengin; kalori açısından daha fakir olduğu görüldü. Doğal koşullarda yetişen Dinkel şimdi Avrupa'da yoğun bir ilgi görüyor.