Artisan Bakery Cafe Restaurant
Backhaus Almanca “Fırın Evi” demektir. Markamızı Hansel ve Gretel’in hikayesindeki ekmek ve şeker evinden esinlenerek 2004’te oluşturduk. Backhaus Almanca “Fırın Evi” demektir. Markamızı Hansel ve Gretel’in hikayesindeki ekmek ve şeker evinden esinlenerek 2004’te oluşturduk. Biz Türkiye’nin en yenilikçi artizan fırınıyız. İstanbul’un sevilen noktalarındaki 10 şubemizde ekmeklerden kuru pastalara, keklerden pastalara ve makaron çeşitlerine kadar geniş yelpazede artizan lezzetlerimizle hizmet vermekteyiz. İstinyepark , Kanyon, Nişantaşı, Göktürk, Ataköy, Beykent’ten sonra son şubemizi Yeni İstanbul Havalimanında 2023 Aralık’ta açtık. Devamı
Kaliteli. Lezzetli. Seçkin.
İstanbul’un sevilen noktalarındaki 10 şubemizde ekmeklerden kuru pastalara, keklerden pastalara ve makaron çeşitlerine kadar geniş yelpazede artizan lezzetlerimizle hizmet vermekteyiz. Şubelerimiz
Ekşi Mayalı Ekmeklerimizin Özü 100 Yıl Öncesine Dayanıyor
Ekmeklerimiz Ekşi Mayalıdır.
Güney Fransa’dan getirdiğimiz en 100 yıllık ekşi mayamız, ekmeklerimize geleneksel yapısını, aromasını ve lezzetini verir. Yıllanmış özel ekşi mayamıza yalnızca baş ekmek ustamız ve üretim müdürümüz ulaşabilir. Onların emanetindedir ve özenle her gün beslenerek yaşatılmaya devam edilmektedir.
Ekşi Mayalı Ekmek Pişirmek Ustalık ve Sabır İster
Ekşi mayalı ekmek üretmek atalarımızın kullandığı yöntemlerlezanaat gerektiren zahmetli bir iştir. Artisan fırın olmanın tanımı da tam olarak budur.Standart ekmeklerendüstriyel mayalarla 60 dakikada mayalanırken, bu yediğiniz ekşi mayalı ekmeği ustalarımız sabırla ve özenle 12 saatten fazla sürede mayalamaktadır.
Tahılların kabuklarında hangi vitamin ve mineraller vardır?
Tahılların kabuk kısmında Bl, B2, B3, B5,B6, Bl 2 grubu vitaminler ile kuvvetli bir antioksidan olan E Vitamin bulunur. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarından koruyucu özelliği olan Magnezyum, kan yapımında gerekli olan Demir ve Folik Asit ve iştahı bastırdığı bilinen Krom ve Çinko gibi mineraller vardır.
Tahıl kabuklarında ne kadar lif vardır? Lif ne işe yarar?
Çeşitli tahılların kabuklarında %90 -%95 oranında lif bulunur. Lif (fiber) insan sindirim sisteminde sindirilemeyen 20.000 moleküllü dev bir karbonhidrattır. Açık bağları olan lif molekülü, bağırsakta su moleküllerini tutarak şişer. Hacim yapar, tokluk hissi verir ve kabızlığı önler. Lif molekülü yine bağırsaktaki yağ moleküllerinin bir kısmını bağlar ve kana geçmeden atılmasını sağlar.
Birbirinden Lezzetli Backhaus Özel Kutlama Pastaları
Kutlama pastanızın çok daha özel mi olmasını istiyorsunuz! Bizimle nasıl bir pasta istediğinizi paylaşın, size hemen dönüş yapalım.